Екс-радник Трампа Флінн отримав від Росії понад 67 тис. доларів, – конгресмен

Колишній радник президента США Дональда Трампа Майкл Флінн отримав від російських компаній понад 67 тисяч доларів

Про це за ствердженням конгресмена-демократа Елайджа Каммінґс, свідчать оприлюднені ним документи, передає Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Нові документи містять, зокрема, дані, що Флінн отримав 11 тисяч 250 доларів за два виступи у Вашингтоні – один у серпні 2016 року від російської авіакомпанії "Волга – Дніпро", інший – у вересні того ж року від американської дочки російської компанії з кібербезпеки "Лабораторія Касперського".

Член Палати представників від штату Меріленд Елайджа Каммінґс попросив адміністрацію президента Трампа всебічно зареєструвати контакти Флінна з іноземними урядами та інтересами.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme