"ДНР" змушує "віджатих" шахтарів відмовитись від Ахметова

З початку березня бойовики так званої "ДНР" змушують непокірних працівників "віджатих" в олігарха Рината Ахметова підприємств писали заяви на звільнення, або переводять на скорочений робочий день   

Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Так, за його даними, на підприємствах ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" та ВАТ "ДТЕК ПЕМ Енерговугілля" робочий персонал переведений на 3-денний робочий тиждень з оплатою 2/3 від окладу.

"Представники "зовнішньої адміністрації ДНР" на зазначених підприємствах не можуть пояснити ситуацію і не здатні окреслити перспективи для колективів даних підприємств. "Міністерство доходів і зборів ДНР" вимагає від керівництва підприємств пройти перереєстрацію в "правому полі ДНР", - інформує Тимчук.

Крім того, за його даними, на ВАТ "Шахта Комсомолець Донбасу", окупанти змушують співробітників писати заяви на звільнення і заяви про прийняття на роботу в "націоналізовану" ДП "Шахта Комсомолець Донбасу". "Однак, персонал затягує процес звільнення/прийняття на роботу, в зв'язку з чим представники "зовнішньої адміністрації" загрожують повальним звільненням всіх, хто не подав відповідні заяви", - зазначив керівник групи "ІС".

Також він повідомив, що видобуте вугілля накопичується на складі і не вивозиться. В даний час представники "зовнішньої адміністрації ДНР" намагаються віднайти альтернативні ринки його збуту, в основному, на Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme