138 кримським депутатам повідомлено підозру про вчинення дрежзради

78 депутатам Верховної Ради АР Крим і 58 депутатам Севастопольської міської ради, які сприяли проведенню незаконного референдуму 16 березня 2014 року, повідомлено про підозру у державній зраді

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим, повідомляє Depo.ua.

Повідомляється, що здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розпочато за фактом державної зради колишніми депутатами Верховної Ради АР Крим та Севастопольської міської ради.

Слідство встановило, що в приміщенні Верховної Ради АР Крим 6 березня 2014 депутати Верховної Ради АР Крим прийняли незаконну постанову "Про проведення загальнокримського референдуму" і визначили його дату.

16 березня 2014 референдум відбувся, і його результатом стала тимчасова окупація території АР Крим та Севастополя, а згодом і їх входження до складу Російської Федерації на правах суб'єкта федерації.

У зв'язку з цим, як повідомляє прокуратура АР Крим, "повідомлено про підозру у державній зраді 78 колишнім депутатам Верховної Ради АР Крим і 58 депутатам Севастопольської міської ради".

Нагадаємо, 3 і 4 січня 2017 року Апеляційний суд Києва визначив суд, який буде розглядати обвинувальні акти у відношенні колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим Цекова С. П., Савченко С. Б., Бахарєва К. М., Гафарова Е. С. , Заіченко А. А., Ільясова Р. В., Іоффе А., Кличникова В. М., Нахлупіна В. Р., Фікса Е. З. і Шувайникова С. В., які обвунувачуються у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України - "державна зрада".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme