Життя в "золотій клітці": Як до невпізнання зміниться Київський зоопарк

Столична влада у травні планує розпочати реконструкцію київського зоопарку

Життя в "золотій клітці": Як до невпізна…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу КМДА.

Відзначається, що основна мета оновлення зоопарку – зробити київський звіринець комфортним та сучасним місцем для сімейного дозвілля.

Так, оновлений зоопарк має стати дуже сучасним та відповідатиме всім стандартам європейських зоопарків. Відомо, що реконструкція пройде у кілька черг. Зоопарк на час робіт закривати не будуть. І переносити зоопарк теж не планують.

За словами директора звіринцю Кирила Трантіна, середовище оновленого зоопарку буде максимально наближеним до природних умов – не буде галасливих атракціонів, не буде ґрат для тварин.

Разом з тим у зоопарку з'являться оглядові майданчики, місця з єдиним середовищем для тварин та людей, великий і цікавий екскурсійний маршрут.

Також наголошується, що основними матеріалами для реконструкції будуть дерево, камінь та скло.

Концепція реконструкції зоопарку передбачає застосування принципу географічного зонування. Територію поділять на експозиційну, рекреаційну, науково-дослідницьку та господарчу зони.

Перша черга реконструкції включатиме реконструкцію водно-болотних угідь, приматника та оновлення центральної вхідної групи.

Нагадаємо, у липні 2016 року столична влада розробила концепцію розвитку міського зоопарку, щоб привести його у відповідність до європейських стандартів.

Додамо, що у 2007 році київський зоопарк був виключений з Європейської асоціації зоопарків, оскільки не відповідав стандартам утримання тварин.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme