Затриманий у Мінську росіянин оголосив голодування

У Мінську (Білорусь) росіянина Павла Маркова заарештували на 15 діб. Його затримали після дозволеного владою "Маршу недармоїдів"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на TUT.by.

Марков стверджує, що його затримали, коли він гуляв по місту. Чоловік оголосив голодування на знак протесту.

"Забирали всіх, хто був в тролейбусі, в якому я їхав. Вимог ніяких до мене не пред'являли, просто заламали руки і відвели в мікроавтобус, як і інших", - сказав він.

Маркова звинуватили в непокорі законній вимозі співробітника міліції і порушення порядку організації або проведення масових заходів. Свідками у справі були двоє співробітників ОМОНу. Один з них сказав, що Марков "висловлювався проти чинної влади і декрету № 3", не реагував на вимоги зняти маску і при затриманні "упирався, чинив опір і розмахував руками".

"Я наполягаю на тому, що це неправда. Я не бачив, щоб вони хоч комусь, кого затримували, пред'являли посвідчення або представлялися", - сказав Марков.

Марков живе в Москві, а в Мінську був проїздом.

Нагадаємо, 17 лютого в Мінську відбувся мітинг проти так званого "податку на дармоїдів" або "дармоїдів". Податок був введений президентським декретом, який вимагає від людей, які офіційно не працювали більше півроку, заплатити більш ніж 200 доларів державі. Поки такий податок сплатили лише 40 тисяч людей, тобто лише 10% від плану Лукашенка.

При цьому обурення білорусів пов'язане з тим, що робочих місць в країні не вистачає.

Аналогічні протестні акції відбулись і в інших містах Білорусі.

9 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився протягом року не стягувати з громадян збір за дармоїдство.

11 березня влада Білорусі арештувала організаторів "Маршу недармоїдів".

12 березня в Білорусі пройшли тисячні "антидармоїдські" протести.

15 березня на новий марш проти недармоїдського декрету вийшли декілька тисяч людей, але після маршу поліція провела масові затримання активістів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme