З Харківщини в армію відправлять понад тисячу юнаків

Навесні 2017 року з Харківської області на строкову військову службу відправляться 1,2 тис. юнаків

З Харківщини в армію відправлять понад т…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської обладміністрації, про це розповів директор департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської ОДА Олексій Максимов.

Він нагадав, що осінній призов на строкову військову службу пройшов успішно і був виконаний на 100%.

"Відразу ж після осіннього призову ми взялися до підготовки весняного призову. Навесні лави ЗСУ, Національної гвардії та інших військових формувань поповнять 1200 юнаків з Харківської області", - повідомив Максимов.

"Осінній призов проходив у жовтні - листопаді 2016 року. Призвали 934 чоловіки, з яких 424 направлено на службу до ЗСУ і 510 - до інших військових формувань, - сказав у свою чергу військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін. - Що стосується весняного призову, то з березня відбувається оповіщення, виклик для проходження медкомісії, вивчення особистісних якостей призовників і підготовка до перших відправок, які будуть здійснені в квітні і травні".

Він також підкреслив, що комплектування частин Національної гвардії буде здійснюватися за змішаним принципом - територіально-екстериторіальним, а до підрозділів ЗСУ – тільки за екстериторіальним. Крім того, військовий комісар зазначив, що військовослужбовці строкової служби не будуть виконувати завдання в зоні АТО, а будуть перебувати в пунктах постійної дислокації.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme