UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як пітон майже проковтнув цілого оленя

Житель Південної Африки Жако Котц виявив на своїй ділянці іерогліфового пітона, який спробував проковтнути і перетравити цілого оленя

Чотириметровий пітон зрозумів, що не зможе спокійно розправитися зі своєю жертвою, і відригнув її, після чого заповз на дерево. Відео цього дивного події виклав змієлов-любитель Артур Роден, передає Depo.ua.

Іерогліфовий, або скельний, пітон - одна з чотирьох найбільших змій в світі. Його довжина може перевищувати 6 метрів, а маса досягає майже 100 кілограмів. Малюнок на тілі складається з нешироких зигзагоподібних смуг, з'єднаних перемичками на спині, що супроводжуються темними плямами з боків. Саме за свої візерунки пітон отримав назву "іерогліфовий".

Харчується скельний пітон гризунами, птахами, рептиліями і іноді навіть великими ссавцями, зокрема деякими антилопами. Відомі випадки поїдання іерогліфовимі пітонами імпал вагою до 58 кілограмів, молодих нільських крокодилів завдовжки до півтора метрів і навіть леопардів.

Іерогліфові пітони відрізняються вкрай агресивною поведінкою. Широко відомі випадки нападів на людину з летальним результатом.

Наприклад, в 2002 році пітон ієрогліфовий проковтнув в Південній Африці десятирічного хлопчика.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme