Як львівські депутати підтримали рішення РНБО

Голова Львівської ОДА наголосив, шо сесія облради "дуже чітко "сказала" про те, що ми проти тих людей, які зіштовхують українців один проти одного"

Львівська обласна рада сьогодні, 16 березня, на позачерговій сесії прийняла звернення до вищого керівництва держави щодо ситуації, яка склалася довкола блокування тимчасово-окупованих територій. У документі обласні обранці підтримали рішення Ради національної безпеки і оборони України про припинення переміщення вантажів та торгівлі із окупованою територією. Про це пише Depo.Львів.

"Сьогодні ми ще раз продемонстрували єдність влади і суспільства у кризовий момент, як потрібно об'єднувати суспільство заради країни. Цим рішенням ми також довели, що у складній ситуації можемо врегулювати питання на підтримку української держави", - прокоментував голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Очільник Львівщини також додав, що однією із вимог звернення, прийнятого на позачерговій сесії облради, є притягнення до відповідальності винних у порушенні чинного законодавства.

"Ми не повинні дивитися на тих, хто вигукує голосніші гасла, хто ходить із найбільшими прапорами. Ми повинні звертати увагу, хто справді захищає українські інтереси. І сьогоднішня сесія дуже чітко "сказала" про те, що ми проти тих людей, які зіштовхують українців один проти одного", - наголосив Олег Синютка.

Львівська обласна рада ухвалила звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Верховної Ради України щодо ситуації, яка склалася навколо блокування тимчасово окупованих територій. За нього проголосувало 66 обласних обранців.

"Львівська обласна рада вважає неприпустимим застосування сили щодо учасників блокади торгівлі з окупантами. Рішення піти зі зброєю проти українців вважаємо недалекоглядним і цинічним. Проте, внаслідок тиску суспільства та майже двомісячної блокади торгівлі, Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення від 15.03.2017 року, яке дає шанс на цивілізоване обмеження торгівлі з окупантом та врегулювання ситуації", - йдеться у документі.

Нагадаємо, що в середу, 15 березня, Рада національної безпеки і оборони України, враховуючи захоплення українських підприємств та загострення безпекової ситуації в зоні АТО, прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

До цього Президент України, Голова Ради національної безпеки і оборони України Петро Порошенко запропонував РНБО ухвалити рішення про тимчасову повну зупинку транспортного сполучення з окупованою територією.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme