Вінницькі депутати ухвалили скандальне звернення, викинувши з нього звільнення Авакова та Грицака

Депутати підкоригували текст звернення вінницьких прихильників блокади Донбасу

Вінницькі депутати ухвалили скандальне з…

З тексту звернення вінницьких активістів до президента, прем'єр-міністра, голови Верховної ради та генпрокурора, заради прийняття якого у Вінниці дві доби намагались скликати сесію, зникла вимога щодо звільнення очільника МВС Арсена Авакова, голови СБУ Василя Грицака, а також керівника ГУ Нацполіції Донеччини В'ячеслава Амброськіна та керівника Антитерористичного центру Віталія Малікова, передає кореспондент Depo.Вінниця.

Новий текст звернення був змінений депутатами - членами президії, які брали участь у вчорашньому засіданні. Ймовірно, що саме цей пункт був причиною відсутності депутатів-"порошенківців" та "ляшківців" під час усіх спроб скликати позачергову сесію вчора, 15 березня.

Сьогодні своїй позиції щодо саботажу позачергової сесії, ініційованої місцевими активістами, вірними залишились лише члени фракції "Опозиційного блоку". Депутати від "БПП" та "Радикальної партії Ляшка" на сьогоднішню сесію з'явились.

Під час обговорення єдиного питання порядку денного сесії депутат Вигонюк запропонував повернути вимоги щодо звільнення посадовців-силовиків до тексту звернення, однак його пропозиція не набрала необхідної кількості голосів.

Звернення ухвалили в оновленій редакції, яка виглядає наступним чином:

Нагадаємо, що вчора, 15 березня, Вінницька облрада кілька разів намагалась зібратись на позачергову сесію, яку ініціювали місцеві прихильники блокади Донбасу. Активісти вимагали від депутатів ухвалити звернення до президента, прем'єр-міністра, голови Верховної ради та генпрокурора щодо відставки голів МВС та СБУ, а також звільнення полонених на 16-му редуті та прийняття законопроекту "Про тимчасово окуповані території".

Усі спроби провести сесійне засідання саботували члени трьох фракцій - БПП, РПЛ та "Опоблоку".

У відповідь прихильники блокади Донбасу перекрили рух транспорту в центрі міста.

Навечір під будівлею ОДА запалили шини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme