UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ветерани АТО зможуть безкоштовно навчатися управлінню в УКУ

Ветерани АТО, які збираються долучитись до реформ у державних та бізнесових структурах, а також створювати умови для адаптації своїх побратимів, зможуть навчатися у Школі управління Українського Католицького Університету

П'ятеро ветеранів АТО вже проходять таке навчання і отримують стипендії від Western NIS Enterprise Fund, передає Depo.ua з посиланням на "УП".

Один із цьогорічних вступників – Павло Мамонтов, який спочатку пішов добровольцем у батальйон "Азов", а потім був переведений у Нацгвардію, після поранення і реабілітації пішов на психологічну адаптацію для ветеранів АТО, отримав диплом реабілітолога. Наразі він навчається на програмі з публічного адміністрування.

Щоб потрапити на навчання, Павлові та іншим ветеранам АТО, довелось на рівні з усіма абітурієнтами пройти вступні випробування.

Це – письмовий іспит з англійської мови та випробування зі спеціальності, яке складалось із трьох блоків: письмовий розв'язок кейсу (англійською мовою), мотиваційне есе, написане англійською мовою та співбесіда.

А ще – кожен вступник повинен мати диплом бакалавра, спеціаліста або магістра з будь-якої спеціальності. Багато уваги під час вступу приділили англійській тому, що майже половину занять іноземні викладачі проводять саме нею.

Такі критерії відбору, пояснює менеджер Програми економічного лідерства Western NIS Enterprise Fund Роман Тичківський, дозволяють відібрати справді мотивованих та ерудованих студентів.

Дізнавшись про випробування, Павло Мамонтов зізнається – не думав, що зможе вступити: "Трохи комплексував, тому що люди здавались такими, ну нереально розумними. Я думав: "Капець, мені до такого рівня не дійти, що я тут забув?" Страшно у тому плані, що думаєш, що не потягнеш программу, а потім воно швидко проходить. Ти включаєшся в темп, у середовище. І дуже швидко адаптовуєшся".

Навчання на програмі побудоване таким чином, що студент не відчуває себе студентом. А радше колегою своїх викладачів.

На курсі викладає Френсіс Фукуяма (Професор Стенфордського університету).

Цікаво, що не всі п'ятеро ветеранів АТО, із тих хто отримав стипендію в УКУ, націлені на роботу у держструктурах, хтось бачить себе у бізнесі, хтось – у публічному секторі. Це суто їх вибір.

"Програма з публічного адміністрування надає достатньо інструментів для ефективної роботи не залежно від того випускники оберуть роботу у держструктурах, бізнесі, чи у публічних сферах", – пояснює виконавчий директор Школи управління УКУ Валентина Засадко.

Western NIS Enterprise Fund розглядатиме нові заявки на стипендії.

"Коли буде наступний набір до Школи управління УКУ, кандидат просто має відмітити в анкеті, що йому потрібна стипендія", – пояснює Роман Тичківський.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Країна Укропів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme