UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рада ухвалила в першому читанні мовні квоти. Хто з запорізьких нардепів не підтримав

Законопроект, який встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на телебаченні і радіо Верховна Рада прийняла за основу у першому читанні сьогодні, 16 березня. Запорізькі нардепи надали за нього чотири голоси

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на дані поіменного голосування, що містяться на сайті ВР.

Проект закону №5313 про внесення зміни до деяких законів щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації на засіданні загалом підтримали 244 народних депутата, з них четверо запорізьких.

Так, свої голоси за запровадження мовних квот на радіо і телебаченні надали представники фракції БПП: Ігор Артюшенко, Сергій Валентиров і Микола Фролов, а також представник "Народного фронту" Олександр Романовський.

Представники БПП Вадим Кривохатько та Петро Сабашук були відсутні в залі під час голосування. Як і майже вся група "Воля народу", включно з запорізькими нардепами Олександром Пономарьовим, В'ячеславом Богуслаєвим, Володимиром Бандуровим.

Очікувано проголосував проти представник "Опоблоку" Євген Балицький - проти.

Нагадаємо, відповідно до законопроекту, у тижневому обсязі мовлення телерадіоорганізацій загальнонаціональної або регіональної категорії мовлення передачі і фільми державною мовою повинні становити не менше 75% в кожному проміжку часу між 7:00 і 18:00 і між 18:00 і 22:00. Для телерадіоорганізацій місцевої категорії мовлення – 50% передач і фільмів мають йти державною мовою в тих же проміжках часу.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme