СБУ не знайшла "чужих" громадянств у Насірова

Служба безпеки України заявляє, що на даний момент не має в своєму розпорядженні дані про наявність у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова громадянств інших держав

Про це СБУ повідомила у відповіді на запит "Українських новин", повідомляє Depo.ua.

"Станом на 11.03.2017 документальні матеріали, які підтверджують наявність у Насирова Р. М. громадянства (підданства) іноземних держав, відсутні. У разі їх надходження будуть вживатися відповідні заходи реагування згідно з вимогами чинного законодавства", - сказано в ньому.

СБУ заявляє, що провело перевірку Насирова в серпні 2015 року у зв'язку з наданням йому доступу до державної таємниці. В ході перевірки голова фіскальної служби не повідомляв про наявність у нього громадянства інших країн.

СБУ підкреслює, що наявність громадянства інших держав, згідно з чинним законодавством, не є підставою для відмови громадянину в доступі до державної таємниці або скасування такого доступу.

Нагадаємо, у ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів до 30 квітня. Розмір застави був визначений у розмірі 100 млн грн. Прокурори просили призначити заставу в розмірі 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

13 березня Апеляційний суд Києва залишив Насірова під вартою. Наразі він сидить у Лук'янівському СІЗО.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme