UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Улюблені продукти можуть просто щезнути

Принаймні, про 10 продуктів знаходяться на грані зникнення, говорять науковці

Улюблені продукти можуть просто щезнути…

Умови на планеті постійно змінюються, і далеко не завжди в кращу сторону. Це призводить не тільки до змін клімату, зникнення деяких видів тварин, але і до проблем скорочення харчових ресурсів. Цілком можливо, що в майбутньому деякі звичні нам продукти можуть зникнути, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на ink.

Вино. Глобальне потепління загрожує виноградникам. Через високу температуру виноград достигає дуже швидко, не встигаючи набрати потрібні смакові якості для виробництва вина. Передбачається, що вже через 20 років винний бізнес може скоротитися на 80%.

Мед. Популяції бджіл різко скорочуються через синдром "руйнування бджолиної колонії". Члени усього рою можуть одночасно залишати вулик і більше не повертаються. Причина цього феномена досі нез'ясована, але якщо не вирішити проблему, вже через 20 років медоносні бджоли можуть зникнути.

Морська риба. Екологи прийшли до невтішних висновків, що вже до 2050 року інтенсивна рибна ловля призведе до повного винищення морських жителів. Залишається надія на ефективні реформи рибної промисловості, які допоможуть зберегти улюблений продукт.

Авокадо. Вирощувати авокадо досить складно. Потрібно багато води, а останні роки в регіонах вирощування авокадо спостерігаються тривалі посухи. При подальших змінах клімату експорт авокадо значно зменшиться.

Пиво. У недалекому майбутньому пиво може мати незвичний нам смак, так що назвати його улюбленим традиційним напоєм буде складно. Через зростання температур в хмелі зменшується вміст альфа-кислот, які відповідають за смакові якості.

Мідії. У даний час температура морської води поступово зростає. Також зменшується концентрація солей, що створює негативний вплив на морські мікроорганізми. Зрештою, це негативно позначається на популяціях мідій.

Кава. Австралійські вчені прийшли до висновку, що вже до 2050 року кількість сільськогосподарських ділянок на яких вирощують кавові дерева, зменшитися вдвічі. До 2080 року рослина може зникнути з лиця Землі. Причина криється в глобальному потеплінні - з ростом температури плантації все активніше уражаються грибковими захворюваннями.

Банани. Науковці б'ють на сполох: звичний нам сорт бананів "Кавендіш" скоро може зникнути. Йому загрожує вимирання через кілька десятиліть через грибок TR4, який вражає коріння рослини. Подібне відбувалося в XX столітті з бананами "Грос Мішель". Таємничий грибок уже поширився в Пакистані, Індонезії, Африці та Австралії.

Шоколад. Існує ймовірність, що вже через 50 років люди можуть залишитися без шоколаду. Перша причина - хвороби рослин, щорічно знищують третю частину світового врожаю какао. Друга причина - посухи в районах виробництва, ну а третя - старіння дерев.

Кленовий сироп. Відомо, що улюблений канадський продукт - кленовий сироп виробляють з кленового соку. Тому, щоб зробити сік в достатній кількості, кленам необхідні довгі зими. Але в зв'язку з глобальним потеплінням, сучасні зими в Канаді стають все коротшими, що ставить під загрозу виробництво сиропу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme