Улюбленці Кернеса отримають мільйони на санобробку підвалів

КП "Жилкомсервіс" підписало договір та додаткову угоду з ТОВ "Чистий дім Україна" щодо надання послуг із санітарно-гігієнічної обробки житлових будинків у Харкові

Як повідомили Depo.Харків у "Харківському антикорупційному центрі", вартість робіт складе 3,89 млн грн.

За умовами угоди планується провести дератизаційні, дезінсекційні, дезінфекційні та санітарні заходи у 8 088 житлових будинках комунальної власності в усіх дев'яти районах Харкова.

Вартість санітарно-гігієнічної обробки 1 кв. м. житлового будинку у Харкові складає 1,06 гривні. Така ж вартість санітарно-гігієнічної обробки у Харкові була і в 2016 році.

Єдиним конкурентом переможців було ПП Фірма "Харківська екологічна станція". Їх пропозиція була дорожчою від пропозиції переможця на 9 тис. грн. Засновником цієї фірми є Наталя Уткіна.

Не допустили до аукціону дніпровську фірму ТОВ "Спецспектор Дніпро" у зв'язку з тим, що та не надала оригінал відгуку про досвід виконання аналогічних договорів, копію документу щодо уповноваженої особи на підпис документів тендерної пропозиції та лист-погодження на згоду з умовами проекту договору.

Власниками "Чистий дім Україна" є Віталій Кірея (керівник) і Наталія Колєснікова.

В 2014- 2016 роках подібні підряди від мерії вигравало ТОВ "Чистий дім плюс". Віталій Кірея довгий час був співвласником цієї фірми разом з громадянином Німеччини Олександром Бейнішем. Останній також володіє ТОВ "Харків Екоресурс" спільно з Андрієм Твердохлібом. Раніше разом з ними співвласником підприємства був депутат Харківської міськради та директор департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради Володимир Чумаков.

"Останніми роками усі тендери на санітарне оброблення будинків вигравали або ТОВ "Чистий дім плюс", або інша компанія Віталія Кіреї ТОВ "Чистий дім". Окрім того щороку одна з цих двох фірм вигравала тендер на відловлювання безпритульних собак у Харкові. З урахуванням останньої закупівлі три фірми Віталія Кіреї в 2008-2017 роках отримали підрядів майже на 40 мільйонів гривень", - зазначили в "ХАЦ".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme