Україна конфіскувала судно, яке заходило в порти окупованого Криму

Малиновський райсуд Одеси розглянув адміністративний протокол про порушення митних правил іноземним судном Sky Moon, складений Одеською митницею за ініціативою Військової прокуратури Південного регіону України

Про це інформує прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України, передає Depo.ua із посиланням на "5 канал".

Згідно з матеріалами справи, у 2016 році судно вісім разів незаконно заходило до Керчі, Феодосії та Севастополя. Звідти – також в порушення українського законодавства – судно перемістило до Туреччини і Молдови металобрухт, кальциновану та технічну соду, насіння льону. Плавзасіб затримали в листопаді 2016-го поблизу порту Рені.

Інстанція визнала капітана винним у транспортуванні з Криму більш ніж 3 тис. технічної соди і постановила конфіскувати в дохід держави товар (як предмет контрабанди) вартістю майже 18,5 млн. грн.

Як зазначає військова прокуратура південного регіону України, це найбільша в історії країни партія продукції, яку суд конфіскував за порушення митних правил.

Крім того, за даними наглядового відомства, вперше в Україні прийнято рішення про конфіскацію морського судна.

Нагадаємо, що в лютому це судно вже штрафували за порушення кордону України, але одними фінансовими санкціями не обійшлося.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme