UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Запоріжжі увічнили пам'ять героїчно загиблого військового (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Інформаційну дошку на честь загиблого військового Михайла Гончаренко відкрили в Запоріжжі на перетині проспекту Соборного та вулиці Михайла Гончаренка сьогодні, 16 березня

У Запоріжжі увічнили пам'ять героїч…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

На відкритті дошки були присутні близькі, родичі та побратими загиблого героя. Також віддати шану прийшла запорізька молодь та пересічні городяни.

Слова подяки на адресу Михайла висловив його товариш по службі Дмитро Макєєв:

"Я і люди, які в той день знаходилися в машині, зобов'язані Михайлу життям. Міша прийняв на себе вогонь, що надало нам можливість залишити транспортний засіб і сховатися. Але він отримав поранення, несумісні з життям. Михайло хотів жити, намагався боротися, але помер через годину. Я хочу подякувати його матері за такого бойового товариша".

Присутні заспівали гімн України та вшанували пам'ять Гончаренка хвилиною мовчання.

"Михайло дуже любив свою родину, друзів і свою землю. А ще він вмів приймати серйозні рішення. Першим його рішенням було піти в армію. Після закінчення інституту він прийшов і сказав: "Мені потрібно в армію, мені потрібен цей досвід". Ми дуже здивувалися, але підтримали це рішення. Так він потрапив в президентський полк, роту спецназу. Були й інші його рішення, одним з яких було піти на фронт. Не чекаючи повістки, він відправився до військкомату. Іншим серйозним рішенням був вступ до загону швидкого реагування. В останньому бою треба було дуже швидко приймати рішення, і Міша це рішення прийняв. Я думаю, що всі, хто зараз захищають Батьківщину гідні подяки і поваги, а всі хто загинув, захищаючи Батьківщину, гідні вічної пам'яті. Михайло Гончаренко цього гідний", - сказала Галина, мати загиблого героя.

Нагадаємо, що Михайло Гончаренко у 2014 році пішов добровольцем в зону проведення АТО. Військовий ніс службу в 93-й окремій механізованій бригаді ЗСУ. Михайло героїчно загинув у бою із російсько-терористичними військами 23 липня 2014 року поблизу село Лозове Артемівського району Донецької області. 23-річний військовий під час ворожого обстрілу прикрив своїх товаришів. Завдяки Михайлу, у тому бою більше ніхто не загинув.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme