UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Вінниці до Дня Європи проведуть середньовічний фестиваль

Фестиваль "Орден сонця" відбувається у місті з 2012-го року 

У Вінниці відбудеться фестиваль середньовічної реконструкції – "Орден сонця-2017", на який з'їдуться поціновувачі старовини зі всієї України. Про це із посиланням на Вежу інформує Depo.Вінниця.

Фестиваль відбудеться 20 травня. У Вінниці він проводиться з 2012 року в рамках святкування Дня Європи у Вінниці.

Розпочати програму фестивалю планують з 28 квітня.

"До Вінниці приїдуть гості з Острозької академії, тому ми проведемо для них реконструкцію боїв під назвою "Подільська хоругва", – розповідає організатор Олександр Шемет. - Основна програма фестивалю відбудеться 20 травня. Також із нововведень цьогорічного "Ордену сонця" нова локація - "Татарський стан". Окрім цього хочемо додати до нашого історично-персонального музею образи міського сажотруса, ландскнехта та міської сторожі.

Також на вінничан очікують лицарські бої, де кожен бажаючий зможе себе спробувати себе у ролі лицарів. Щоправда, замість справжніх щитів та мечів у них будуть іграшкові.

Все це буде відбуватись під звуки трубадурів та музики середньовіччя. Також на сцені старовинного театру продемонструють класичні комедії, так звані – дель арте або комедія масок. Окрім цього, гості фестивалю матимуть змогу поласувати середньовічними стравами та напоями, а також придбати вироби ручної роботи на "Магдебурзькому ярмарку".

Фестиваль відбуватиметься на площі Європейській, а у вечері на площі Тараса Шевченка перед Краєзнавчим музеєм планується продовження середньовічного свята під назвою "Ніч Європи".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme