UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У США суд заблокував другий міграційний указ Трампа (ДОКУМЕНТ)

Федеральний суд американського штату Гаваї в Гонолулу запровадив загальнонаціональну заборону на вступ в силу нового указу президента Дональда Трампа, який посилює міграційну політику країни

Суддя Деррік Уотсон прийняв рішення про призупинення указу напередодні його вступу у силу по всій країні, передає Depo.ua з посиланням на AFP.

Він випустив свій припис після вивчення відповідного запиту влади штату.

Суддя дійшов висновку, що заборона в'їзду мігрантів у США, ймовірно, завдасть "непоправної шкоди", якщо набуде чинності. Це рішення означає загальнонаціональне заморожування виконання указу, що забороняє в'їзд у США громадянам 6 переважно мусульманських країн

Очікується, що ще кілька штатів США, а саме Вашингтон, Орегон, Міннесота і Меріленд, разом подадуть позов на новий міграційний указ Дональда Трампа. Штат Гаваї подав окремий позов проти нової заборони раніше.

Як повідомляє місцеве видання Hawaii News Now з посиланням на генерального прокурора штату Дугласа Чину, мусульманське населення, яке проживає на території США, потребує захисту поряд з іншими національними групами.

"Є мусульманське населення, яке проживає у державі, і вони є групою, яка повинна бути захищена так само, як і будь-яка інша група, — сказав генпрокурор. - Те, що робить Гаваї особливим, — це його етнічне різноманіття".

Нагадаємо, 27 січня Трамп підписав указ про посилення міграційної політики. Документ забороняє громадянам з семи мусульманських країн в'їзд в країну на 90 днів, а на 120 днів обмежує прийом біженців. Як пояснив американський президент, указ потрібен для того, щоб тримати радикальних ісламських терористів поза США.

4 лютого Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа, який припиняє прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

6 березня Трамп підписав нову версію міграційного указу про заборону на в'їзд до США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme