У "Райффайзенбанку" заявили, що готові обслуговувати "громадян Л-ДНР"

Російський "Райффайзенбанк", що входить до австрійської банківської групи Raiffeisen Bank International, після консультацій з Центробанком Росії готується обслуговувати клієнтів з "паспортами "Л-ДНР"

Як передає Depo.Донбас, про це сказав голова правління АТ "Райффайзенбанк" Сергій Монін у коментарі російському виданню "Ведомости".

"Ми зробили кілька запитів на уточнення до нашого регулятору, але в принципі ми готуємося працювати", - сказав він.

Він також зазначив, що це рішення може потребувати узгодження з материнською структурою.

"Будемо узгоджувати, очевидно, якщо це питання, яке потребує групового узгодження", - сказав Монін.

Він також додав, що "вимоги російського законодавства "Райффайзенбанк" дотримувався і буде дотримуватися".

Нагадаємо, що 19 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про тимчасове визнання в РФ документів та реєстраційних знаків транспортних засобів, виданих на територіях окремих районів Донецької і Луганської обастей України.

При цьому у заяві не йшлося про визнання "республік" і "рупор Кремля" Дмитро Пєсков зазначав, що Москва вважає некоректним питання про можливі перспективи визнання самопроголошених республік Донбасу, а гіпотетичні міркування на цю тему знаходить неприйнятними.

Згодом на Росії заявили, що "Сбербанк" почне обслуговувати клієнтів за "паспортами" самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік" з 7 березня.

У свою чергу дочірній банк "Сбербанка России" в Україні - ПАТ "Сбербанк" заявив, що не обслуговує фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях.

З 16 березня російський "Сбербанк" встановив нові тимчасові обмеження щодо банківських операцій і послуг для фізичних осіб в Україні.

А дочірній банк "Сбербанка Росии" припинив видаткові операції по кредитних картках для фізосіб в Україні.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme