У Харкові символічно покарали фахівця, який допоміг запустити балістичні ракети в Ірані

Харківський суд визнав фахівця винним у порушенні порядку здійснення міжнародних передач послуг

У Харкові символічно покарали фахівця, я…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться у вироку Московського райсуду Харкова від 23 лютого.

Підозрюваному інкримінувалося скоєння злочину за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, скоєне групою осіб).

Підсудний працював у "Науково-дослідному інституті радіовипромінювань", де отримав фахові знання щодо роботи та обслуговування комплексу засобів передачі та отримання телеметричної інформації.

Із 2005 по 2010 роки чоловік неодноразово виїжджав до Ірану для налаштуванням трьох телеметричних станцій та навчання місцевого обслуговуючого персоналу промислової групи "Шахід Багері". Станції, що їх налагоджував спеціаліст, призначені для прийому цифрової інформації та можуть бути використані як телеметричні станції для прийому даних від балістичних ракет, у тому числі із ядерним зарядом.

Суд зауважив, що ООН стосовно Ірану у 2006 році запровадив санкції, направлені на недопущення створення даною державою ядерної зброї та засобів її доставки.

Таким чином, навчаючи іранських фахівців обслуговувати та ремонтувати телеметричні станції, чоловік порушив норми міжнародної передачі послуг військового призначення та технологій військового призначення.

Крім того, у 2011 році підсудний підшукав і відправив трьох своїх колег для здійснення обслуговування телеметричних станції в Ірані та прочитання курсу лекцій для місцевих фахівців. Такі ж виїзди здійснювалися й у 2013 році.

8 лютого 2017 року прокурор і обвинувачений підписали угоду про визнання винуватості.

Суд визнав чоловіка винним і оштрафував його на 1,7 тис. грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme