Весільні традиції: 20 шокуючих фактів з усього світу

У кожній країні світу існують свої весільні традиції

Весільні традиції: 20 шокуючих фактів  з…
Фото: ілюстративне

Середньостатистичного європейського обивателя можуть шокувати унікальні і незвичайні весільні традиції в деяких країнах, пише Depo.Закарпаття.

На Самоа весільне плаття нареченої роблять з кори тутового дерева.

У Пакистані за декілька днів до весілля руки нареченої прикрашають візерунками із хни. Робиться це для обряду Мехенді – царемонії, яка за стародавніми повір'ями повинна приносити удачу у майбутній сім'ї.

В Нігерії, якщо наречена до весілля, або в перший час після весілля, не набере ваги та пишних форм, наречений має повне право відправити її до батьків, щоб від'їдалася.

Корейські женихи і наречені ось уже дві тисячі років, згідно з весільним звичаєм, одягаються в ханбок – традиційний корейський костюм з яскравих кольорів і простих ліній.

У Кенії є традиція, за якою в перший місяць після весілля чоловік повинен носити жіноче вбрання, щоб повною мірою відчути, як важко бути жінкою.

Марокканські наречені зазвичай одягають вишукано прикрашені національні каптани і незліченна кількість усіляких прикрас.

У Намібії замість фати наречена одягає спеціальний головний убір, який називається "Екор" і виготовляється він з козячої шкіри, яка до того ж натирається жиром, червоною охрою і смолою.

У Шотландії всі чоловіки, запрошені на весілля, одягають традиційний наряд шотландських горців: кілти з вовняної картатої тканини – тартана, жакети і довгі гольфи.

В ефіопському племені Сурма є традиція, за якою дівчині за певний час до весілля видаляють нижні зуби, проколюють губу і вставляють в неї глиняний диск. Чим більший діаметр диска – тим більше придане нареченої.

Під час весільної церемонії народу йоруба, перед тим як вивести на публіку наречену, приховану під вуаллю, наречений і його друзі падають ниць перед членами сім'ї нареченої.

На острові Ява, як і в більшості країн перед реєстрацією шлюбу пара повинна сплатити мито до бюджету – 25 щурячих хвостів.

Під час традиційного обряду японські молодята повинні випити 9 чашок саке.

В Албанії існує звичай, за яким три дні і три ночі новоспечена дружина повинна опиратися зазіханням чоловіка на виконання сімейного обов'язку. Це робиться для того, щоб заплутати злих духів.

У Китаї наречену привозять батькам нареченого в традиційному червоному весільному возі.

Ненці подають гостям весільного торжества сиру оленину.

Афганські чоловіки танцюють під ритми вірменського барабана дхол на вулиці в центрі Джелалабада. А афганські жінки святкують весілля окремо, не виходячи з дому.

На острові Тромбріан, що недалеко від Нової Гвінеї, для з'єднання узами шлюбу досить поїсти з майбутнім чоловіком з однієї тарілки на очах у інших членів племені, – після такого обряду пара вважається одруженою.

У Малайзії жених і наречена під час весільної чайної церемонії за звичаєм підносять чай старшим членам сім'ї.

За весільним столом на острові Балі можна побачити тільки жінок. Чоловіки ж в цей час відпочивають після приготувань всіх тих страв, які з такою радістю та апетитом поїдають їх жінки.

У Македонії наречена повинна зшити вінчальний наряд сама, а крім того, розучити сценарій весілля і освоїти верхову їзду. Останній навик необхідний їй для того, щоб спритно перескочити через тин біля будинку нареченого і зіскочити на землю, не торкаючись вузди або стремена.

За матеріалами "ВСВІТІ".

Нагадаємо, якою буде зовнішність жінок через 50 років

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme