Порошенко дав орден поліцейському за бійку з Парасюком

Президент Петро Порошенко нагородив полковника поліції Юрія Голубана, який виступав в середу з трибуни Верховної Ради щодо сутички з народним депутатом Володимиром Парасюком на блокпосту в Слов'янську, орденом "За заслуги" ІІІ ступеня

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МВС.

"Згідно з указом Президента України Петра Порошенка, командир роти поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції у Донецькій області Юрій Голубан нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня - за вагомий особистий внесок у забезпечення правопорядку, захист конституційних прав і свобод громадян, зразкове виконання службового обов'язку і виявлену при цьому мужність", - говоритсяв повідомленні.

Відзначається, що полковник поліції Голубан служив у спецпідрозділах МВС, СБУ, Міністерства оборони України. У липні 2014 року з пенсії пішов добровольцем в зону АТО після початку агресії РФ, служив в добровольчому батальйоні "Київ-1". Брав участь у бойових діях 2014-15 років в Мар'їнці і Красногорівці, звільняв від бойовиків Мар'їнку під час штурму ворога 3-4 червня 2015 року. Був поранений, у 2015 році переніс складну операцію.

З червня минулого року очолює роту поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

Нагадаємо, 14 березня у Слов'янську на блокпосту стався конфлікт між правоохоронцями за участю нардепа від "Самопомочі" Володимира Парасюка і прихильників блокади. В результаті конфлікту сім співробітників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям Парасюка.

За цим фактом слідче управлінням ГУНП у Донецькій області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

15 березня нардепи трьох фракцій влаштували у Верховній Раді демарш проти дій Парасюка з вимогою надати слово поліцейським, які брали участь у вчорашніх подіях в Слов'янську. Згодом поліцейські розповіли свою версію сутички з Парасюком.

Генпрокурор Юрій Луценко припускає, що події в Слов'янську призведуть до пред'явлення підозри нардепу Володимиру Парасюку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme