Парубій доручив розслідувати бійку Парасюка з поліцією

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій доручив розслідувати бійку нардепа Володимира Парасюка з поліцією під Слов'янськом

Про це він заявив під час засідання Верховної Ради, передає Depo.ua.

"Я вважаю неприйнятним, коли люди з депутатським мандатом здійснюють напад на працівників українських правоохоронних органів і на українську поліцію користуючись недоторканістю. Ми разом тут створювали цю поліцію, і коли вони стоять на блокпостах в зоні АТО і виконують свої обов'язки, ніхто не має права здійснювати на них напад. Я вважаю, що такі дії (бійка Парасюка – ред.) принижують український парламент, і не тільки кожного з нас народних депутатів, вони принижують всю українську державу", - сказав Парубій.

"Всі інциденти будуть вивчені, і я дав доручення провести розслідування і про його результати я проінформую голів фракцій і депутатів", - наголосив він.

Нагадаємо, 14 березня у Слов'янську на блокпосту стався конфлікт між правоохоронцями за участю нардепа від "Самопомочі" Володимира Парасюка і прихильників блокади. В результаті конфлікту сім співробітників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям Парасюка.

За цим фактом слідче управлінням ГУНП у Донецькій області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

15 березня нардепи трьох фракцій влаштували у Верховній Раді демарш проти дій Парасюка з вимогою надати слово поліцейським, які брали участь у вчорашніх подіях в Слов'янську. Згодом поліцейські розповіли свою версію сутички з Парасюком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme