На Росії вірменці дали 8 років тюрми за SMS про ешелони військових, які їхали в Грузію

Засуджена за держзраду Оксана Севастіді розповіла про 60-річну мешканку Адлера, якій дали вісім років тюрми за SMS про російську військову техніку

На Росії вірменці дали 8 років тюрми за…

Як передає Depo.Кубань, про це повідомляє "Голос Кубані".

"Цю жінку звуть Аніко Кесян, вона вірменка з Адлера, їй 60 років, і влітку 2015 року вона була засуджена на вісім років теж за SMS", - повідомила Севастіді журналістам. Кесян, за словами Севастіді, зараз знаходиться в колонії в Мордовії.

Справою Кесян зайнявся адвокат Іван Павлов, який представляв інтереси Севастіді. "Найближчим часом будемо знайомитися з матеріалами [справи] і готувати документи для перегляду", - сказав він.

Справою мешканки Адлера, займалися ті ж слідчий, прокурор і суддя, що і її. Ці ж люди, розповіла Севастіді, брали участь у справі Катерини Харебави - мешканки Сочі, яка в 2014 році була засуджена за шпигунство до шести років позбавлення волі.

"Команда 29", очолювана Іваном Павловим, повідомляла, що в 2013-2016 роках в Краснодарському краї за держзраду і шпигунство були засуджені як мінімум 10 осіб, в тому числі "сочінец Кесян", вирок якому був винесений в серпні 2015 року.

Довідка Depo.Кубань. Оксана Севастіді була навесні 2016 року засуджена до семи років ув'язнення. Краснодарський крайовий суд визнаний її винною в зраді за те, що в 2008 році вона відправила знайомому в Грузію кілька SMS, в яких написала про військову техніку, яку провозять через Сочі.

7 березня Севастіді, справою якої останні кілька місяців займався адвокат Іван Павлов, була помилувана президентом РФ Володимиром Путіним. 12 березня указ про помилування вступив в силу, і Севастіді вийшла на свободу.

15 березня Верховний суд РФ розглянув апеляцію на вирок Севастіді і скоротив їй термін покарання з семи до трьох років. Захист Севастіді наполягала на скасуванні вироку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme