На Львівщині голову сільської ради підозрюють у спричиненні збитків

В результаті протиправних дій місцевому бюджету сільської ради спричинено збитки на загальну суму понад 35 тис грн

Як повідомляє Depo.Львів, за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури Сколівським відділенням поліції спільно з працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки викрито голову однієї із сільських рад на Львівщині у вчиненні кримінальних правопорушень, а саме видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Зокрема встановлено, що сільський голова, з метою власного збагачення та отримання коштів у більшому розмірі ніж це передбачено, спільно з головним бухгалтером цієї ж сільської ради протягом 2014-2015 років підробляли та підписували відомості про нарахування відпускних, в яких зазначали неправдиві дані щодо нарахування йому матеріальної допомоги на оздоровлення у зв'язку із наданням щорічної відпустки в розмірі середньомісячної заробітної плати – більше 4 тис грн.

В результаті таких протиправних дій місцевому бюджету сільської ради спричинено збитки на загальну суму понад 35 тис грн.

Прокурором Львівської області повідомлено голову сільської ради про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України. Водночас дії головного бухгалтера сільської ради кваліфіковано за ч.2 ст.28 та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Зауважимо, що за скоєні кримінальні правопорушення посадовцю органу місцевого самоврядування загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme