На Харківщині суд виправдав жінку, яку звинуватили у вбивстві брата-коханця

Жінку визнали невинуватою в скоєнні вбивства

На Харківщині суд виправдав жінку, яку з…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться у вироці Валківського райсуду Харківської області, ухваленому 10 березня.

Жінку обвинувачували в тому, що 16 квітня 2016 року близько 6:00 вона, перебуваючи вдома, під час сварки з чоловіком, який, знаходячись у стані алкогольного сп'яніння, побив її, схопила зі столу кухонний ніж та вдарила ним кривдника в область грудної клітини. Від отриманої травми останній помер.

Такі дії жінки держобвинувачення кваліфікувало за ст. 118 Кримінального кодексу України - умисне вбивство при перевищенні меж необхідно оборони.

На суді обвинувачена розповіла, що тривалий час проживала разом із загиблим, який насправді є її двоюрідним братом. Пара виховувала двох спільних дітей – 15-річну доньку та 6-річного сина.

Крім того, вони мали спільний бізнес з організації виставки метеликів рідкісних видів.

За словами жінки, декілька останніх років чоловік поводив себе неадекватно та влаштовував регулярні сварки на ґрунті зловживання наркотичними засобами та алкогольними напоями. Під час сварок він постійно нецензурно лаявся та "піднімав на неї руку". Приводом для сварок були безпідставні звинувачення у зраді. Декілька разів на її виклик приїжджали правоохоронці та складали відповідні документи. Проте, як правило, на наступний день, коли дія алкоголю закінчувалась, чоловік розкаювався у своїх діях, через що жінка зверталася до поліції із заявами про припинення перевірки.

За ініціативою чоловіка, 30 грудня 2015 року пара навіть зареєструвала шлюб.

Щодо вбивства жінка пояснила, що ввечері 15 квітня зателефонувала коханому та попросила його йти додому, але зрозуміла, що він знову випиває. Опівночі останній все ж повернувся, але знову звинуватив жінку у зраді, забрав всю готівку, яка зберігалася в будинку, та поїхав.

Повернувся він лише вранці та відразу почав бити дружину. Жінці вдалося втекти на кухню, де вона схопила ніж та приставила до зап'ястя лівої руки, погрожуючи спричинити собі шкоду. Така погроза не спинила чоловіка, він начебто схопив її та притягнув до себе. Після цього жінка побачила, що у останнього почала текти кров. Жінка викликала медиків та поліцію.

Суд, вислухавши пояснення учасників, дослідивши надані стороною обвинувачення матеріали кримінального провадження, прийшов до висновку про недоведеність винуватості підсудної та виправдав її.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme