Луценко назвав дедлайн початку суду над Януковичем

Кримінальні провадження проти колишнього президента-втікача Віктора Януковича та його соратників передадуть до суду до листопада

Про це в кулуарах Верховної Ради заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Depo.ua.

"Жодної лазівки для захисту (Януковича і його поплічників, - ред.) в українських і європейських судах не залишиться. Дія закону завершиться зі створення ДБР. Ви знаєте, що в листопаді цього року Генпрокуратура буде позбавлена функції слідства. Для мене це справа честі – передати до суду справу проти високопосадовців, які розкрадали країну і вбивали людей, до листопада, я відповідає за свої слова", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження)", щоб удосконалити положення законодавства, які регулюють питання строків досудового розслідування та інших питань, пов'язаних із здійсненням досудового розслідування у розумні строки, спеціального досудового розслідування та судового провадження.

За відповідні зміни виступала Генпрокуратура, яка наполягає, що тільки в цьому разі можна буде так заочно засудити колишнього президента України Віктора Януковича і його поплічників, щоб вони не змогли успішно оскаржити вирок.

За словами генпрокурора, закон дасть можливість почати в суді 190 справ, зокрема і щодо Віктора Януковича та його оточення, а також включаючи сотні зрадників з Криму, 20 російських високопосадовців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme