Луценко хоче забрати у поліції "справи Парасюка"

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про намір забрати у поліції всі справи, в якій фігурує народний депутат Володимир Парасюк 

Про це він заявив журналістам в кулуарах парламенту, передає Depo.ua.

За його даними, наразі в поліції є дві справи щодо Парасюка, які стосуються його бійки з поліцією в Слов'янську та побиття журналіста Андрія Дзиндзі. "Вчора я дав команду заслухати ці справи. І в разі, якщо там є підстави говорити про вину особисто Парасюка, ця справа буде забрана до Головного слідчого управління Генпрокуратури", - сказав Луценко.

Нагадаємо, 15 березня генпрокурор Юрій Луценко припустив, що нардепу Володимиру Парасюку буде вручена підозра щодо подій у Слов'янську.

Як відомо, 14 березня у Слов'янську на блокпосту стався конфлікт між правоохоронцями за участю нардепа від "Самопомочі" Володимира Парасюка і прихильників блокади. В результаті конфлікту сім співробітників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям Парасюка.

За цим фактом слідче управлінням ГУНП у Донецькій області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

15 березня нардепи трьох фракцій влаштували у Верховній Раді демарш проти дій Парасюка з вимогою надати слово поліцейським, які брали участь у подіях в Слов'янську. Згодом поліцейські розповіли свою версію сутички з Парасюком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme