Лорак про Майдан: Чи є людина, яка скаже, що за останні роки ми стали краще жити?

Співачка Ані Лорак, яка була змушена покинути Україну після скандалу навколо її політичної позиції, дала перше інтерв'ю українському виданню за останні роки 

Лорак про Майдан: Чи є людина, яка скаже…

Співачка Кароліна Куєк відверто поговорила з kp.ua, передає Depo.ua.

Ані Лорак прокоментувала закон про квотування українського радіоефіру та повідомила, що хоче, щоб у неї в репертуарі з'явилися нові пісні.

"Ми дуже хочемо, щоб з'являлися нові пісні українською, і активно працюємо над цим", - запевнила співачка.

"Моя кар'єра починалася біля витоків української Незалежності, і 25 років тому у вітчизняному ефірі було дуже багато пісень російською мовою. Тоді українські виконавці та їхні голоси були в меншості. Сьогодні все змінилося, але чомусь на якість української музики це особливо не вплинуло. На жаль, багато наших артисти "розслабили булки". Людей, які роблять якісну конкурентоспроможну музику українською мовою, яку було б не соромно слухати в будь-якій точці світу, не так вже й багато", - зазначила вона.

Також Лорак розкритикувала нових співаків, які з'явилися, на її думку, після того, як російським виконавцям заборонили в'їзд в Україну, а деякі українські зірки втекли на Росію.

"Як професіоналу в своїй області, мені незрозумілі деякі явища українського шоу-бізнесу: все частіше бачу величезні афіші артистів на Палаці "Україна", яких я раніше ніколи не знала і не чула, але вони дають чомусь відразу по три сольника. Також на нашій сцені з'явилося багато просто профнепридатних, на мій погляд, артистів, що уявляють себе зірками. І публіка приходить їх слухати, адже штучно створений вакуум в потреби "хліба і видовищ" все одно треба чимось заповювати", - сказала Лорак.

Зірка запевнила, що мріє про добробут для України, але натякнула, що сучасна влада дає інші настанови українцям.

"Всім серцем і душею цього бажаю - Україна, як жодна інша країна, заслужила процвітання. Як і наш народ заслужив життя в достатку. Без агресії, але обов'язково - з любов'ю. Напевно, це та сама фантастика, але хочеться, щоб поняття "любов" і "сім'я" стали переважаючими державними цінностями. Адже, за великим рахунком, установки, які нам даються сьогодні - руйнівні і не несуть в собі творчу силу. Але всередині мене є чітке відчуття, що скоро все стрімко почне змінюватися на краще", - повідомила Ані.

Не посоромилася Лорак прокоментувати і питання Майдану, яке раніше ігнорувала. На думку артистки, жити стало гнабагато гірше.

"От скажіть, є людина в Україні, яка скаже, що за ці три роки ми стали жити краще? Ні для кого не секрет, що рівень життя сильно впав - криза позначилася на всіх верствах населення. Ось навіть по своїх батьків дивлюся - вони отримують величезні рахунки за комуналку. Зрозуміло, що у них є моя допомога, як у багатьох стареньких батьків є допомога їхніх дітей. Але як виживати людям похилого віку, у яких немає дітей? А хворим людям? З цими позамежними цінами на лікування серйозно захворіти - катастрофа, люди просто відчувають себе приреченими. Сфера охорони здоров'я, економічна сфера - всюди проколи ... У кожній родині є що сказати з цього питання", - запевнила зірка.

Нагадаємо, Ані Лорак згадала про Україну на концерті в Сиктивкарі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme