Комітет Ради зі скандалом узгодив "варягів" як аудиторів НАБУ

Комітет Верховної Ради з питань протидії корупції узгодив кандидатури двох людей в аудитори Національного антикорупційного бюро - Роберта Сторча і Найджела Брауна

Про це з трибуни Верховної Ради заявив член комітету з протидії корупції Іван Мельничук, передає Depo.ua.

"Близько місяця продовжується епопея з обранням незалежного кандидата для незалежного аудиту НАБУ. Я ще раз нагадаю, що саме президент України Петро Порошенко 16 квітня 2015 року утворив НАБУ і він є гарантом того, разом з парламентською фракцією, щоб воно було незалежним. Але за цей місяць поливали брудом і комітет з протидії корупції. І подивіться: виноситься одна кандидатура, друга, парламент просить комітет розглянути кандидатури. Як тільки в комітеті хочуть прискорити розгляд кандидатури, зразу з'являється ситуація, коли голова Комітету не хоче цього робити", – зазначив Мельничук.

Тому, за його словами, більшість членів комітетів за процедурою едхок обрали головуючого та провели засідання з цього питання.

"Сьогодні було зібрано комітет, було призначено головуючого, і ми вирішили – ухвалили те рішення, щоб парламент мав можливість розглянути ці дві кандидатури", - сказав депутат і поставив вимогу поставити їх сьогодні на голосування.

Після цього депутати з різних частин залу заблокували трибуну парламенту, і спікер Андрій Парубій оголосив перерву на півгодини.

Нагадаємо, що 23 лютого народні депутати не підтримали постанову про визначення кандидатури аудитора для ефективної діяльності Національного антикорупційного бюро України і направили документ на доопрацювання. Йдеться про заступника генерального інспектора департаменту юстиції США Роберта Сторча та британця Найджела Брауна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme