UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельничани нехтують діагностикою злоякісних новоутворень

Найбільше на Хмельниччині помирають від раку простати у чоловіків та раку молочної залози у жінок

Хмельничани нехтують діагностикою злоякі…

Під час онкопрофоглядів у 2016 році виявили 45,3 % візуальних форм раку, - передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ОДА.

За даними статистики, найбільше на Хмельниччині помирають від раку простати у чоловіків та раку молочної залози у жінок.

Далі серед причин смертності - рак легень та колоректальний рак.

На думку головного позаштатного онколога краю В'чеслава Мороза, важливим аспектом в організації допомоги є проведення онкопрофоглядів населення. В цілому, по області за минулий рік активно виявлено 21,2% первинних онкологічних хворих. У 2015 році ця цифра становила 22,8%.

За словами онколога, недостатню увагу на місцях приділяють діагностиці злоякісних новоутворень. 57,2% випадків онкології зареєстровані у І-ІІ стадіях, у IV стадії

Фахівець стверджує, що в низці ЦРЛ посаду онколога посідають лікарі без відповідної спеціалізації, що є грубим порушенням.

За словами головного позаштатного онкогінеколога ДОЗ ОДА Тетяни П'ятницької , у 2016 році в області зареєстровано 557 випадків онкогінекологічних захворювань у жінок. Зафіксовали 231 випадок раку тіла матки, 182 випадки раку шийки матки. На третьому місці рак яєчників - 119 випадків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme