Чеченців для війни у Сирії готували "специ" з "Альфи" і ГРУ

Чеченських військових перед відправкою до Сирії готували інструктори, раніше служили в елітних спецпідрозділах "Альфа", ГРУ і "Вимпел"

Про це розповів помічник глави Чечні по силовому блоку і заступник керівника республіканського управління Росгвардіі Данило Мартинов, передає Depo.ua з посиланням на РБК.

За його словами, ідея відправити до Сирії батальйон, якийскладається "переважно" з чеченців, належить керівництву Міністерства оборони.

"Коли прийшло це розпорядження (про відправку батальйону), РамзанКадиров сприйняв це з великим піднесенням. Це почесно, що саме чеченці Міністерства оборони поїхали віддавати борг батьківщині там. Із тактики, і з бойової підготовки ми хлопців підготували саме під Сирію", - пояснив Мартинов.

Батальйон складається з контрактників, які раніше проходили службу в "гарячих точках". Серед них є кілька людей, які вільно володіють арабською мовою, інші знають основи.

Помічник чеченського лідера Рамзана Кадирова додав, що в Сирії на батальйон здійснювали напад, але в результаті ніхто не загинув.

Мартинов відмовився назвати точну дату повернення військових, так як не виключив, що батальйон "в будь-який момент" можуть перенаправити з Алеппо, наприклад, в Пальміру. Джерело видання в Міноборони, в свою чергу, анонсував повернення військовослужбовців 17 березня. Він додав, що на Росії вони отримають державні та республіканські нагороди, а також грамоти і "заохочення".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme