Гройсман: Блокада Донбасу працює на Росію

Блокада переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні проведення АТО загрожує економічному зростанню України, уряд шукає шляхи стабілізації ситуації

Про це на щорічній інвестиційній конференції заявив прем'єр Володимир Гройсман, передає Depo.ua з посиланням на Depo.ua.

"Сьогодні виникли загрози стримання економічного зростання у зв'язку з блокадою, яка сталася на сході країни. Я вже говорив, і зараз скажу - ця блокада відбувається виключно в інтересах Російської Федерації. Ті, хто розуміють економічні процеси, також розуміють, що це так і є. Зараз ми дивимося на те, що потрібно зробити, щоб утримати ситуацію і забезпечити відповідне зростання", - сказав глава уряду.

Нагадаємо, 25 січня люди, які називають себе ветеранами АТО, а також низка народних депутатів почали блокувати залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Поліція відкрила провадження за цим фактом.

Згодом особи у камуфляжному одязі захопили ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Вони аргументують це боротьбою з контрабандою і вимагають припинити торгівлю з окупантами на Донбасі.

За даними уряду, 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з ОРДЛО для роботи українських ТЕС. У зв'язку з цим 14 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme