UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Бізнес Хмельниччини найбільше експортує товарів в Польщу та Росію

Загалом за кордон відправили цьогоріч подільських товарів майже на мільярд гривень

Бізнес Хмельниччини найбільше експортує…

Бізнес-спільнота Хмельниччини більш як на третину наростила вартісні характеристики експорту, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби ДФС області.

За даними Хмельницької митниці ДФС, у січні-лютому 2017 року вартість експортованих товарів, вироблених на теренах краю, склала 973 мільйони гривень. Це на 45% більше, ніж відправили за кордон торік в цей же період.

"До топ-п'ятірки основних експортних торгівельних партнерів Хмельниччини увійшли Польща, Росія, Великобританія, Естонія та Чехія, - деталізує прес-секретар ДФС області Віктор Чиж. - Амплітуда вартості відправлених до цих країн товарів коливається від 150 до 80 мільйонів гривень."

Поряд із сільськогосподарською продукцією, зокрема, зерном, медом, солодом, насінням льону та чорницею, закордонні споживачі активно купували санітарно-технічні вироби, трансформатори, електричну апаратуру для комунікації та захисту, цвяхи та скетч-плівку.

За його словами, показовим є і те, що партнери з Естонії наростили закупки продукції на 70 мільйонів гривень. Переважно прибалти купували пивоварний ячмінь та набори дерев'яних меблів для ванних кімнат.

Як зазначають митники, впродовж січня-лютого вони оформили близько 2 тисяч експортних декларацій, 97% з яких в електронному вигляді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme