Аброськін вимагає зняти з Парасюка недоторканність

Поліція Донеччини звернулася до Генпрокуратури із пропозицією зняти недоторканність та притягнути до відповідальності нардепа Володимира Парасюка через погрози співробітникам поліції та членам їхніх сімей

Як передає Depo.Донбас, про це заступник голови Нацполіції-начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Він назвав неприпустимою поведінку щодо співробітників поліції нардепа Парасюка, який висловлював образи на їхню адресу, принижував і погрожував фізичною розправою їм та їхнім сім'ям.

Аброськін зазначив, що у разі нападу, погроз співробітникам поліції, які виконують свій службовий обов'язок, відповідно до Закону України "Про Національну поліцію", правоохоронці мають право застосовувати необхідні заходи з використанням спецзасобів та зброї.

"Такі факти неприпустимі. Ми будемо звертатися до Генпрокурора щодо зняття недоторканості та притягнення до відповідальності народного депутата Володимира Парасюка. Ми не дозволимо принижувати поліцейських, а також погрожувати їм та їхнім рідним. На кожен такий випадок буде адекватна та законна реакція поліції", - підкреслив Аброськін.

Він також зазначив Наразі поліція спільно з СБУ та Нацгвардією продовжує відпрацювання у Бахмуті, Торецьку, Гнутовому, Павлополі та Чермалику.

Нагадаємо, 14 березня у Слов'янську на блокпосту стався конфлікт між правоохоронцями за участю нардепа від "Самопомочі" Володимира Парасюка і прихильників блокади. В результаті конфлікту сім співробітників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям Парасюка.

За цим фактом слідче управлінням ГУНП у Донецькій області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

15 березня нардепи трьох фракцій влаштували у Верховній Раді демарш проти дій Парасюка з вимогою надати слово поліцейським, які брали участь у вчорашніх подіях в Слов'янську. Згодом поліцейські розповіли свою версію сутички з Парасюком.

У свою чергу спікер Верховної Ради Андрій Парубій доручив розслідувати бійку нардепа Володимира Парасюка з поліцією під Слов'янськом.

Президент Петро Порошенко засудив дії Парасюка і назвав його "депутатом середнього роду".

Також повідомлялося, що 15 березня генпрокурор Юрій Луценко припустив, що нардепу Володимиру Парасюку буде вручена підозра щодо подій у Слов'янську.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme