UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Жителі Хмельниччини почали споживати більше газу

За останній рік обсяг споживання виріс майже на 10%

Жителі Хмельниччини почали споживати біл…

За рік обсяги споживання газу на Хмельниччині зросли на 8%, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу "Хмельницькгазу".

Впродовж 2016 року ПАТ "Хмельницькгаз" протранспортувало майже 690 млн. кубометрів газу, що на 8% більше, аніж у позаминулому році.

Найбільше серед усіх категорій споживачів обсяги природного газу наростило населення, збільшивши його використання на 14%.

Як кажуть газовики, на зростання обсягів споживання газу в минулому році вплинула порівняно холодна зима, а також збільшення кількості отримувачів субсидії. Однак, після призначення субсидії, споживачі не поспішають економити природний газ. Адже кошти в рамках державної допомоги надаються на підставі встановлених соціальних норм та не залежать від фактичного використання енергоресурсу.

"Чинна система субсидій негативно позначається на діяльності ПАТ "Хмельницькгаз". Адже, незважаючи на нарощення обсягів газу серед населення, компанія не в змозі вкласти більше коштів в модернізацію газотранспортної мережі регіону. Оскільки 85% її виручки становлять субсидії - тобто, не реальні гроші, а бюджетні зобов'язання, що оформляються взаємозаліками", - нарікають у компанії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme