UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Підприємство з Кам'янеччини платитиме всемеро більше за землю

Розмір орендної плати за користування землею збільшився з 17 до 114 тисяч гривень на рік

Підприємство з Кам'янеччини платити…

За користування 69 гектарами землі приватне підприємство тепер платитиме всемеро більше, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу прокуратури.

Кам'янець-Подільська місцева прокуратура виявила порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, розташованих на території Гринчуцької сільської ради Кам'янець-Подільського району.

Ще у 2006 році приватному підприємству передали в користування земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

"Нормативна грошова оцінка орендованої землі складає майже 4 мільйонів гривень. В той же час, ставка орендної плати у договорі нижча від встановленої законодавством", - пишуть в прокуратурі.

Згідно правочину розмір орендної плати за користування цією землею становив 17 тис. грн. в рік та тривалий час не змінювався. Хоча, відповідно до вимог Податкового кодексу України, він повинен складати всемеро більше.

Місцевий бюджет та територіальна громада недоотримувала значну суму коштів.

За словами заступника керівника місцевої прокуратури Олександра Гончара, прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами про внесення змін до зазначеного договору оренди та збільшення плати за користування землею.

Відтепер розмір орендної плати становитиме 114 тисяч гривень на рік.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme