UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вартість ремонту доріг у Києві завищили на 11 мільйонів

Державна аудиторська служба виявила завищення вартості ремонту автодоріг столиці на 11 млн гривень за підсумками перевірки КП "Київавтодор"

Вартість ремонту доріг у Києві завищили…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Українські новини.

"Фахівці ДАК закінчили розпочату наприкінці минулого року планову ревізію фінансово-господарської діяльності комунальної корпорації Київавтодор за період з 01.01.2014 за 01.09.2016. Під час контрольного заходу виявлено завищення підрядниками вартості ремонтів доріг м. Києва загалом на суму майже 11 млн гривень", - йдеться в повідомленні ДАК.

Зокрема, підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли в акти виконаних робіт неправдиві відомості про використані матеріали та будівельні машини, а також неправильно застосували норми і розцінки.

Зазначається, що один із виконавців ремонтних робіт, компанія Тілльман Інжиніринг, перешкоджала фахівцям ДАК, через що неможливо було провести зустрічну звірку, щоб документально підтвердити вартість виконаних на замовлення Київавтодору робіт з капітального ремонту Південного мосту через Дніпро (в Дарницькому районі Києва) на суму понад 46 млн гривень.

Також під час ревізії виявлено порушення законодавства у сфері закупівель за державні кошти.

Приміром, корпорація не скасувала торгів та уклала договори з підрядниками на загальну суму майже 418 млн гривень, незважаючи на невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документації конкурсних торгів.

Матеріали перевірки направлено в Головне слідче управління Національної поліції у Києві.

Нагадаємо, Державна аудиторська служба виявила порушення в роботі дочірніх підприємств державної акціонерної компанії Автомобільні дороги України на суму 185 млн гривень за підсумками перевірок у 2016 році.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme