В уряді через суд хочуть повернути державі об'єкти "Межигір'я"

У Міністерстві екології та природних ресурсів планують оскаржити договір обміну, в результаті якого приватній компанії передали резиденцію "Межигір'я"

Про це під час брифінгу заявив міністр екології Остап Семерак, передає Depo.ua.

"Сьогодні Міністерство природи звертається в суд, намагаємося "відмотати плівку назад" і в рамках закону розпочати процедуру повернення в державну власність об'єктів, які перебували у сфері управління Мінприроди та НАК "Надра України", - повідомив Семерак.

Він дав доручення НАК "Надра України" звернутися до суду з касаційною скаргою на постанову Київського апеляційного суду про визнання недійсним договору обміну між національною акціонерною компанією і компанією "Медінвесттрейд".

За словами Остапа Семерака, урядова дача в урочищі Пуща-Водиця була передана із сфери управління Фонду держмайна під управління Мінегології влітку 2007 року, яке передало його під управління НАК "Надра України". Після цього, "Межигір'я" віддали компанії "Медінвесттрейд" в обмін на два будинки на Парковій алеї в Києві. Вже восени 2007 року резиденція була перепродана компанії "Танталіт", яка і зараз є власником об'єкта.

А фігурант кримінального провадження за фактом заволодіння державним комплексом "Межигір'я" екс-глава Державного управління справами Ігор Тарасюк поки відмовляється давати свідчення.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко нагадав, що Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича, його сина Олександра, екс-глави Міненерговугілля Едуарда Ставицького та інших осіб за фактами створення та діяльності злочинної організації та заволодінні в її складі державним майном - комплексом відпочинку "Пуща-Водиця урочища "Межигір'я" загальною вартістю 540 млн грн.

13 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко запропонував Кабінету Міністрів передати у відання Міноборони резиденцію "Межигір'я". А ЮНЕСКО закликало відтворити в Межигір'ї національний заповідник.

Резиденцію "Межигір'я" Печерський суд Києва заарештував в липні. Офіційно землі "Межигір'я" повернуті у власність держави у вересні 2014 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme