В ООН заявили, що обидві сторони гатять по житлових кварталах на Донбасі

В Організації Об'єднаних націй звинувачують обидві сторони конфлікту на Сході України в обстрілах житлових районів

Про це йдеться у доповіді управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації з правами людини в Україні за період з 16 листопада 2016 року до 15 лютого 2017 року, передає Depo.ua.

"Військові Збройних сил України та бойовики озброєних груп продовжували встановлювати озброєння у цивільних житлових районах, а також у будинках для проведення невибіркових обстрілів та використовувати вибухову зброю великого радіусу ураження в населених районах", - зазначається у документі.

В ООН вважають, що загострення конфлікту у межах трикутника Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт, а також у південних районах Донецька в період з 29 січня по 3 лютого призвело до 53 жертв серед цивільного населення.

Крім того, згідно з доповіддю, невибіркові обстріли на Донбасі вплинули на цивільну інфраструктуру, позбавивши десятки тисяч людей життєво важливих послуг, зокрема тепло-, водо- та електропостачання.

Нагадаємо, що в ООН визнали події на Донбасі в лютому, коли терористи намагалися штурмувати Авдіївку, не перестрілками, а бойовими діями. У Генштабі України запевняють, що не стріляють по житлових кварталах і ведуть вогонь лише у відповідь.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme