У Сумах шахрайки разом з "порчею" зняли з жінки каблучку з діамантом

Дві зловмисниці під приводом "зняття порчі" видурили всі гроші та золоті вироби у 74-річної пенсіонерки

У Сумах шахрайки разом з "порчею" зняли…

"Цілющий ритуал" жінці обійшовся в 51 тисячу гривень, а також втрати трьох золотих ланцюжків з хрестиком, сережок та каблучки з діамантом. За фактом шахрайства в поліції вже відкрили кримінальне провадження. Зловмисницям загрожує трирічне ув'язнення, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної поліції.

Із заявою про шахрайство до Сумського відділу поліції звернулась 74-річна жителька Тростянця. Жінка розповіла, що в обласному центрі знаходиться на лікуванні. А вийшовши на вулицю, аби прогулятись магазинами, до неї підійшли дві незнайомі жінки, які одразу розповіли пенсіонерці про її проблеми зі здоров'ям, про наявність на ній порчі, яку потрібно терміново зняти аби не накликати біди.

Спочатку незнайомки говорили, що допоможуть жінці позбутись прокляття, за умови якщо вона має гроші та золоті вироби. Розповідали жахливі історії про недуги, пов'язані з порчею. І настільки задурили голову пенсіонерці, що та погодилась на таксі доїхати додому, в Тростянець, забрати всі гроші і цінності й назад повернутись до Сум.

Постраждала визнає, що була ніби під гіпнозом, що виконувала всі забаганки нових знайомих, які, отримавши в руки 51 тисячу гривень, золоті ланцюги, хрестик, сережки та обручку з діамантом, швидко провели обряд: походили навколо неї, пошепотіли щось, а потім віддали мішечок з її речами та швидко пішли. І тільки коли вона його розгорнула, замість грошей та золота виявила звичайнісінькі камінчики та папір, з якими і пішла до правоохоронців.

За фактом шахрайства працівники поліції вже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України та роблять все можливе аби встановити місцеперебування злодійок.

Правоохоронці ж звертаються до всіх жителів області, не спілкуватись з подібними пройдисвітками, не виконувати забаганок нових знайомих, які ніби-то мають надприродні здібності, а тим паче не проводити жодних обрядів, після яких зазвичай люди втрачають всі свої цінності та заощадження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme