UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Мінську на Марші недармоїдів затримали понад 30 людей

В декількох містах Білорусії після чергових "Маршів нетунеядцев" було затримано понад 30 його учасників

Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на правозахисників, передає Depo.ua.

Крім того, незареєстрований правозахисний центр Весна повідомляє, що затримання також проходили в Могильові і Гродно. Тут відомо про затримання восьми осіб.

У Мінську люди в штатському проводили затримання також і в тролейбусі.

Як повідомляє Радіо Свобода Білорусь, акція в Гродно була санкціонована владою, де до активістів вийшли представники влади. Однак, як зазначає видання, діалогу у них не вийшло. Хода в Могильові пройшла без дозволу.

Нагадаємо, 10 березня в білоруському місті Молодечно після Маршу недармоїдів міліція затримала кількох організаторів та учасників акції протесту.

В Білорусі протестують проти декрету президента Про попередження соціального утриманства.

9 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко призупинив на рік стягнення так званого "податку на дармоїдство", введеного цим декретом.

Під дію декрету Про попередження соціального утриманства потрапили всі працездатні громадяни, які формально пропрацювали менше 183 днів у році, і тому приймали недостатня участь у фінансуванні державних витрат.

За даними Міністерства з податків і зборів Білорусі, близько 10% громадян, яким надіслали повідомлення про сплату "податку на дармоїдство", заплатили цей збір. Всього "листи щастя" про сплату податку отримали понад 470 тис. громадян Білорусі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme