У Костянтинівці поліція зі стріляниною зупиняла агресивних блокувальників, є постраждалі

15 березня 16:30 на блокпості біля Костянтинівки для перевірки була зупинена автоколона, яка рухалася з Покровська на чолі з нардепом Тарасом Пастухом

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, передає Depo.Донбас.

Як говориться в повідомленні, "частина громадян відмовилася проходити перевірку та зробила спробу силового прориву через блокпост. Один з поліцейських травмований в результаті застосування активістами сльозогінного газу".

"Група агресивно налаштованих осіб рушила на поліцейських, які несли службу на блокпосту. Громадяни відсунули огороджувальні плити і намагалися прибрати службовий автомобіль, який обмежував рух на блокпості. Громадяни нецензурно висловлювалися на адресу поліцейських і перешкоджали виконанню службових обов'язків. Один з активістів розпорошив газ з балончика в обличчя поліцейському. Потерпілого доставлено в лікарню з опіками очей. Поліцейські попередили про заборону наближатися до стратегічного об'єкту на певну відстань і право використання зброї. Однак громадяни не реагували на попередження, в зв'язку з чим співробітники поліції були змушені зробити декілька попереджувальних пострілів в повітря", - повідомили в поліції.

При цьому наголошується, що "другий раз за добу блокувальники влаштовують в зоні АТО провокації за однаковим сценарієм".

Нагадаємо, що 14 березня на блокпосту в Слов'янську Донецької області сталася бійка між правоохоронцями та учасниками блокади.

Як повідомлялось раніше, штаб блокади Донбасу привітав намір Ради національної ради безпеки і оборони припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення

Нагадаємо, 13 березня відбувся другий штурм блокпосту в Кривому Торці. Штаб блокади повідомив, що спецгрупа СБУ за підтримки БТР і спецназу поліції намагалася вилучити у блокувальників офіційно зареєстровану зброю.

У СБУ заявили, що ніякого штурму немає, проводиться контрдиверсійна операція.

Поліція затримала 45 учасників "блокади" на "редуті" у Кривому Торці. На місці вилучено 8 одиниць різної зброї і вибуховий арсенал – 2 бойові гранати, порох, детонатори і патрони.

Читайте також: РНБО заборонила рух вантажів до окупованого Донбасу.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme