Представництва іноземних банків на Росії готові обслуговувати "громадян Л-ДНР"

Половина з топ-10 російських "дочок" західних банків підтвердили готовність відкривати рахунки особам з "паспортами Л-ДНР"

Як передає Depo.Донбас, про це пише російське видання РБК, яке опитало найбільші представництва іноземних банків, що працюють на Росії, чи беруть вони на обслуговування осіб з "паспортами самопроголошених республік ЛНР і ДНР" і на яких умовах.

"Офіційні запити були направлені в топ-10 банків, контрольованих нерезидентами з країн, що приєдналися до санкцій проти Росії, зокрема в ЮніКредит Банк, Росбанк, Русфінанс Банк, Райффайзенбанк, Сітібанк КБ, Нордеа Банк, ХКФ Банк, ОТП Банк, Кредит Європа Банк і банк "Інтеза", а також їх головним закордонним структурам", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у прес-службі "Нордеа Банку" (Швеція) повідомили, що "дотримуються російського законодавства і указів президента, і якщо теоретично знайдеться такий клієнт, який бажає отримати в банку карту, його заява буде розглянута".

"Тільки в Сітібанку (США) відзначили, що вже існує практика обслуговування осіб з паспортами "Л-ДНР", тому у таких клієнтів при зверненні труднощів не виникне", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що оператор call-центру "Райффайзенбанку" зазначив, що в найближчі два-три місяці банк не буде обслуговувати громадян з такими документами.

"За його словами, обмеження на обслуговування таких осіб буде діяти до тих пір, поки не будуть внесені відповідні поправки в законодавство, які - оператор не уточнив", - зазначають у повідомленні.

У матеріалі зазначають, що більшість банків, куди були направлені запити, від офіційних коментарів утрималися.

"ЮніКредит Банк і банк "Інтеза" у відповіді на офіційний запит від коментарів відмовилися... Джерело, знайоме з ситуацією в Нордеа Банку, уточнило, що бажаючі навряд чи будуть: термін розгляду заяви - 90 днів, комісія за відкриття рахунку 5 тис. руб. За його словами, такі умови банк ввів для всіх клієнтів "з вулиці", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що решта "дочок" західних банків-нерезидентів на запит видання не відповіли.

Нагадаємо, що 19 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про тимчасове визнання в РФ документів та реєстраційних знаків транспортних засобів, виданих на територіях окремих районів Донецької і Луганської обастей України.

Російський "Сбербанк" приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, що надають паспорти так званих "ДНР" і "ЛНР".

Як раніше повідомлялося, Нацбанк хоче ввести санкції проти української "дочки" Сбербанку.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme