UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Полтавець увійшов до десятки кращих молодих репортажистів України

Художній репортаж Роман Повзик присвятив земляку Віктору Трофименку

Полтавець увійшов до десятки кращих моло…

25 березня у Києві оголосять переможця Конкурсу художнього репортажу імені Майка Йогансена "Самовидець". Серед десятьох найкращих молодих репортажистів, з яких визначатимуть трьох фіналістів, полтавець Роман Повзик, пише Depo.Полтава з посиланням на незалежне мистецьке об'єднання Magnum Opus.

Це вже п'ятий конкурс художнього репортажу "Самовидець", який віднедавна носить ім'я Майка Йогансена - українського поета та прозаїка 1920-х років, автора, який започаткував традицію художнього репортажу в Україні.

Тема цьогорічного конкурсу - "Чому я ніколи звідси не поїду". Текст мав бути українською і раніше ніде не публікуватися.

За умовами автор повинен спиратися на власний досвід, добре знати тему, орієнтуватися в інших текстах, написаних на вибрану тематику, прагнути об'єктивності. Також зазначалося, що важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями репортажу.

До короткого списку конкурсу, крім полтавця Романа Повзика увійшли ще дев'ять молодих репортажистів: Анастасія Дзюбак, Катерина Зінов'єва, Віра Курико, Дмитро Пальчиков, Володимир Сенатовський, Павло Стех, Ярослава Тимощук, Олег Фея та Надія Швадчак.

Текст Романа розповідав про іншого полтавця - Віктор Трофименка, зокрема його останні три роки: від директора телестудії і до участі в АТО, лікуванні у Литві та зустрічі з президентом цієї країни Далею Грибаускайте. Оскільки репортаж був художній, то ці події показані очима автора і у зворотньому порядку: від останнього до найпершого.

Нагадаємо, що минулого року у десятку кращих пройшло відразу два полтавці - учасники АТО Олександр Коба та Володимир Шередега. Їхні репортажі вийшли у минулорічному збірнику видавництва "Темпора". А Роман Повзик у минулому році увійшов до шорт-ліст з 9 авторів (серед 212) конкурсу "Новела по-українськи".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme