Пішов з життя відомий вінницький журналіст і письменник

Ховатимуть Івана Волошенюка завтра, 16 березня

Пішов з життя відомий вінницький журналі…

Учора, 14 березня, пішов з життя відомий вінницький журналіст і письменник Іван Волошенюк. Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Ховатимуть Івана Волошенюка завтра, 16 березня.

Довідка: народився письменник 3 липня 1938 р. в с. Ометинці Немирівського району Вінницької області. Закінчив Іллінецький сільськогосподарський технікум, факультет журналістики Київського університету ім. Т. Г. Шевченка.

Працював агрономом у с. Вільшанці Шацького району на Волині. Тоді ж почав друкуватися у районній газеті. Після трьох років армійської служби в Києві, де фактично працював у газеті Київського військового округу, був дописувачем тодішньої Брацлавської районної газети, "районки" у Могилеві-Подільському, 14 років працював на Вінницькому обласному радіо, потім у газетах "Вінницька правда", "Сільські вісті", "Дорога. Транспорт. Пішохід!"; з 1996 р. - у газеті "Вінниччина".

Автор понад двох десятків книг повістей, оповідань і публіцистики, численних публікацій у пресі. За оповіданнями "Магеланиха" та "Сеньйора Грасселлі з Чернявки" знято телефільми.

Іван Волошенюк був удостоєний багатьох журналістських і письменницьких відзнак.

Нагадаємо, нещодавно у Вінниці помер Леонід Пастушенко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme