Під будівлею Вінницької ОДА запалили шини

Депутати вирішили, що залишаться в сесійній залі допоки не вдасться зібрати кворум і проголосувати багатостраждальне звернення

Під будівлею Вінницької ОДА запалили шин…

Як повідомляє кореспондент Depo.Вінниця, четверта спроба провести позачергову сесію Вінницької обласної ради потерпіла поразку - зареєструвалось лише 38 депутатів з 84, тож кворуму і цього разу зібрати не вдалось.

Члени трьох фракцій - "БПП", "Радикальної партії Ляшка" та "Опозиційного блоку" практично в повному складі проігнорували "блокадну" сесію. "Порошенківці" не з'явились навіть після того, як Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій запропонував перенести сесію на завтра, 16 березня, однак його пропозиція отримала лиша два голоси - його та ще одного "порошенківця" - голови обласної ради Анатолія Олійника. Тож 36 присутніх депутатів вирішили, що вони не залишать сесійну залу, допоки їхні колеги не при приїдуть і не візьмуть участь в голосуванні.

Тим часом активісти запалили під будівлео ОДА автомобільні шини. Пожежники намагались розгорнути рукав, однак активісти не дали їм зробити це.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 березня, Вінницька облрада вдруге збирається на "блокадну" сесію. Першу спробу провести сесійне засідання депутати "зірвали".

У відповідь прихильники блокади Донбасу перекрили рух транспорту в центрі міста з вимогою провести сесію і проголосувати за звернення до президента, прем'єр-міністра, голови Верховної ради та генпрокурора щодо відставки голів МВС та СБУ, а також звільнення полонених на 16-му редуті та прийняття законопроекту "Про тимчасово окуповані території".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme