"Нафтогаз" звільнив президента "Укртрансгазу"

Спостережна рада НАК "Нафтогаз" прийняла рішення про звільнення президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на "Дзеркало тижня", офіційно про таке рішення ще не оголошено.

Усі останні засідання наглядової ради НАК "Нафтогаз України" мали відношення до ситуації в ПАТ "Укртрангаз", оператора української газотранспортної системи. Зокрема, 13-14 березня наглядова рада Нафтогазу не затвердила фінансовий план Укртрансгазу, відправивши його на доопрацювання. На думку джерел "Дзеркала тижня", це стало ще одним підтвердженням того, що менеджмент Нафтогазу рішуче налаштований довірити обов'язок виконання фінплану вже новому главі ПАТ "Укртрансгаз".

17 лютого "Нафтогаз України" відсторонив від обов'язків президента Укртрансгазу Ігоря Прокопіва. Управління компанією було покладене на першого віце-президента Укртрансгазу Мирослава Химка.

Відсторонивши Прокопіва, в Нафтогазі тоді стверджували, що незалежний аудитор групи "Нафтогаз", компанія Deloitte & Touche, виявила низку порушень під час офіційної перевірки фінансових документів Укртрансгазу.

"Під час проведення аудиту фінансової звітності Укртрансгазу за 2015 рік незалежний аудитор групи, компанія Deloitte & Touche, не зміг отримати достатніх аудиторських доказів для підтвердження низки закупівель. Зовнішній аудитор продовжив перевірку, а новостворений орган внутрішнього аудиту Нафтогазу, який звітує аудиторському комітету наглядової ради, провів відповідне розслідування", - зазначили в Нафтогазі. Крім того, в Укртрансгазі наприкінці лютого було розпочато перевірку фінансово-господарської діяльності Державною аудиторською службою України. Особлива увага приділяється тендерним закупівлям Укртрансгазу. 3 березня трудовий колектив Укртрансгазу направив листа прем'єру Володимиру Гройсману, в якому закликав його "втрутитися в критичну ситуацію і захистити вітчизняну газотранспортну систему від руйнування".

Нагадаємо, 17 лютого "Нафтогаз" відсторонив від виконання обов'язків президента "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme