На Житомирщині виявлено ще два заклади, в яких засудженим створили жахливі умови

Винних службових осіб установ виконання покарань притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Житомирська місцева прокуратура перевірила ситуацію з дотриманням вимог законодавства щодо медичного обслуговування засуджених та їх медико-санітарного забезпечення в державних установах "Житомирська виправна колонія (№4)" та "Житомирська установа виконання покарань (№8)". Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу прокуратури Житомирської області.

Установлено, що в колоніях продовжують порушувати вимоги кримінально-виконавчого законодавства щодо створення засудженим необхідних житлово-побутових умов, проведення лікувально-профілактичної і санітарно-протиепідемічної роботи.

"Йдеться не лише про неробочі крани в умивальниках, фізично зношений столовий інвентар, необхідну кількість електричних лампочок чи простирадл та наволочок, а й про більш серйозні недоліки щодо медичного забезпечення. Зокрема, недотримання належного режиму зберігання лікарських засобів, застаріле медичне обладнання та інструментарій, що ставить під сумнів проведення якісного флюорографічного обстеження в'язнів. У приміщеннях не підтримується дезінфекційний режим. Такі важливі фахівці, як лікар-фтизіатр та лікар-дерматолог узагалі відсутні, а штат лікарів медичної частини в установі виконання покарань № 8 укомплектований лише на 57 %", - навів конкретні факти керівник Житомирської місцевої прокуратури Андрій Грабович.

Потребують негайного усунення й інші виявлені порушення.

Винних службових осіб обох установ виконання покарань притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно після перевірки Мін'юсту було вирішено звільнити начальника Коростенської виправної колонії №71.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme