На Росії знайшли ще й пенсіонерку, яка сидить через SMS

Оксана Севастіді розповіла про ще одну засуджену за SMS перед війною в Грузії

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

За словами Севастіді, мова йде про 60-річнну пенсіонерку з Адлера на ім'я Аніко Кеся. Влітку 2015 роки її звинуватили в державній зраді і засудили до восьми років позбавлення волі за переписку про військову техніку на залізничному вокзалі в Адлері зі знайомим з Грузії.

Зараз жінка перебуває в колонії в Мордовії, зазначила Севастіді.

Справою Кеся буде займатися керівник "Команди 29" Іван Павлов, який захищав Севастіді. Він розповів, що найближчим часом буде знайомитися з матеріалами справи.

У грудні "Команді 29" стало відомо про 10 вироків по справах про держзраду, всі вони були винесені Краснодарським районним судом в 2013 році. Тоді називалися такі імена: Патарая, Кеся, Хурцилава, Леван Латарія, Марина Джанджгава, Інга Тутісані, Манана Капанадзе.

За даними правозахисників, Інга Тутісані також отримала термін за повідомлення громадянину Грузії перед подіями серпня 2008 року. Про це розповіла її колишня співкамерниця. Всього з 2010 року за статтями про шпигунстві та державній зраді були засуджені 87 людей, особистості половини засуджених не відомі, повідомляли юристи правозахисного об'єднання.

Нагадаємо, навесні 2016 року Севастіді засудили на сім років колонії за статтею про держзраду. Суд визнав її винною в тому, що в 2008 році вона відправила знайомому в Грузію кілька SMS, в яких написала про військову техніку, яку провозять через Сочі.

7 березня 2017 року Путін помилував Севастіді. 12 березня вона вийшла на волю, але 15 березня Верховний суд Росії відмовився визнавати її невинною.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme